Skyddat boende för unga kvinnor

Melissas Minnesfond är en politiskt oberoende insamlingsstiftelse som bildades den 28 maj 2002 till minne av Melissa Nordell. Vi är inte medlemmar i någon kvinnoorganisation utan arbetar helt fristående. Stiftelsens syfte är att hjälpa unga kvinnor med skyddat boende. Vi har ett antal lägenheter som vi upplåter till behövande.

Lägenheterna är mycket trivsamt möblerade och har allt man behöver för ett bra boende.

Nästan all inredning har vi fått till skänks av generösa människor, allt ifrån möbler, gardiner, fina tavlor och köksredskap till en TV och CD-spelare, microugn, många fina böcker och mycket, mycket mer. Stort tack!

Våra lägenheter fungerar som en förlängning av kvinnojourernas akutboende. Hos oss kan man få stanna en längre tid och i lugn och ro få distans till sin situation. Just nu är alla lägenheter bebodda - ett tydligt bevis på att behovet finns.

Vi samarbetar med kvinnojourer och socialtjänster i alla delar av landet, men har av förklarliga skäl de flesta kontakter i Stockholmsområdet.

Vi inom stiftelsen arbetar ideellt och verksamheten är helt beroende av gåvor och bidrag från privatpersoner och företag. För att verksamheten skall kunna utvecklas och bli så bra som möjligt behöver vi ständigt engagerade medmänniskor som är beredda att hjälpa. Om Du känner för att göra en insats för dessa utsatta kvinnor kontakta oss så berättar vi mer om verksamheten och vad Du kan göra för att hjälpa.

För mer information om Melissa och vad som hände henne, läs "Bakgrund". För utdrag av domarna, läs "Juridiskt".

SFI-logoMelissafonden är en insamlingsstiftelse med PG 90 1981-1.
Till detta konto är alla bidrag välkomna! Alla 90-konton kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.